Rengeteg értekezés látott napvilágot arról, hogy miért ennyire megosztó a politika, vagy inkább a parlamenti pártok az utóbbi időben..

Jó, lehet, hogy ez egy globális jelenség, de a mi szempontunkból a helyi az érdekes.

Érdekes, mert ugye vannak eldöntendő kérdések, amik ugye jók, vagy rosszak, és mindkét (mindhárom, mindahány) fél szimpatizánsai másképp élik meg ezt a helyzetet.

És itt a válasz a fogalom mögött: szimpatizáns! Ilyen nálunk gyakorlatilag nincs, a pártok nem egy életszemléletet képviselnek, hanem csapatok, akiknek szurkolhatunk!

Azt mondod hülyeség? Gondold át!

Mikor hallottál utoljára egy észérvet, nem, egy bármilyen érvet egy felmerülő probléma kapcsán, ami a kérdésre vonatkozott, és nem egy burkolt (vagy nyílt) "mi, ellenben ők"-típusú személyeskedés volt?

A jelenlegi kormány sikere abban áll szerintem, hogy ők jobban érzik ezt a fajta "politizálást" talán azért, mert eleve sportcentrikusabbak. Lejátszották a nemzeti kupát, elverve mindenkit, aztán az utóbbi időben a külföldi csapatokkal játszanak. Erről szól minden hír: csatázunk európával, amerikával, és a hivatalos közlemények szerint egy döntetlen mindíg jön. 

És ha belegondolunk, ez egy kitűnő ötlet, mert hát ugye például egy fradista akkor is fradista marad, ha a csapat éppen nem hozza a legjobb formáját, vagy nem tud épp eredményt felmutatni...

Címkék: politika kormány ellenzék

A bejegyzés trackback címe:

https://trashland.blog.hu/api/trackback/id/tr697076359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása